فایل رایگان پایان نامه حقوق : بهداشت و سلامت

مرغ،گوشت،مرغ،شیر،جگر و قلوه،ماهی و لبنیات. (تبیان)
گفتار دوم: ویتامین ث
غلظت اسید آسکوربیک در آن دسته از بافت های بدن که از نظر متابولیکی فعالیت بیشتری دارند مثل غدد آدرنال مغز،بیشتر می باشد.هنگامی که غدد آدرنال تحریک می شوند محتوای اسید آسکوربیک موجود در آن ها کاهش می یابد.تخلیه غدد مزبور از ویتامین ث در این حالت،حاکی از افزایش نیاز بدن به این ویتامین در مواقع استرس است.وقتی شما دچاراسترس هستید بدنتان به ویتامین ث زیادی احتیاج دارد.(ویلیامز،1383،148)
یکی از وظایف مهم و بسیار ارزنده ویتامین ث در بدن،ساخت ماده ای به نام دوپامین(نوعی پیام رسان عصبی)است که خود به نحوی از انحاء استرس زا است.دوپامین در مغز باعث ارتباط قسمت های مختلف مغز به هم می شود.تعدادی از دانشمندان عقیده دارند که زیادی دوپامین در مغز باعث پیدایش جنون جوانی می شود.در این جنون انسان گاهی دچار شادی و انبساط وزمانی دچاریاس و نا امیدی و افسردگی می شود.بنابراین کسانی که به این حالت دچارند باید از غذاهایی که دوپامین کمتری ایجاد می کنند استفاده نمایند. (فروزین،1378،50)
علائم کمبودویتامین ث:تغییرات روانی،ناهنجاری های عصبی وتغییرات شخصیت. (زیمرمن،1386،44)
منابع اسیدآسکوربیک:سبزیجات،گوجه فرنگی،فلفل،مرکبات،توت فرنگی،کیوی،گرمک. (تبیان)
بخش سوم : فست فـود تهدیدی جدی در گسترش جـرم
مادر زمانه‌ای زندگی می ‌کنیم که پیتزا زودتر از نیروی پلیس به خانه‌هایمان می‌رسد.خیلی از کارشناسان بهداشت و سلامت در سراسر دنیا به مقابله با فست ‌فود برخاسته‌اند ودعاوی حقوقی زیادی صورت می ‌گیرد که یک طرف آن صاحبان صنایع فست ‌فود قراردارند.اما چرا فست ‌فود این ‌قدر مغضوب است؟در دنیای امروز وظهورزندگی ماشینی که برتمام جوامع بشری حاکم شده است،فست‌فودهادیگرنوعی تغذیه محسوب نمی‌شوند بلکه این نوع رژیم غذایی به یک سبک زندگی تبدیل شده است.افرادی که شب و روز با شتاب کار می‌کنند تمایل ندارند که وقت‌شان راصرف آشپزی کنند.اماساندویچ‌های رنگارنگی که دررستوران‌های فست‌فودی عرضه می‌شوند سرشاراز قندها و چربی‌هایی هستند که برای سلامتی مضر هستند.هر فردی با توجه به جنسیت،سن و سال و نوع فعالیت‌های روزانه‌ی خود نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد.اما فست‌فودها بدون در نظر گرفتن این نیازها،سن و سال و فعالیت‌های روزمره‌ی افراد،تأثیر واحدی روی آن‌ها می‌گذارد.فرقی نمی‌کند شما کودک باشید یا نوجوان،بزرگسال یا یک فرد سالخورده،سالم باشید یا مریض،اهل ورزش و فعالیت باشید یا خانه داروخانه نشین، باردار باشید یادرهر وضعیت دیگر.فست‌فودها توجهی به شرایط شما ندارند و تأثیر غذایی یکسانی روی تمام افرادمی‌گذارند.مثلا همان منوی قدیمی وآشنای فست‌فودهارادرنظر بگیرید.منظورمان همبرگرهای معروف،سیب‌زمینی سرخ کرده،کوکاکولا وکچاپ است.این موادغذایی،سه طعم ازشش طعم موجود را دارا می‌باشند یعنی شیرین، شور و اسیدی.در واقع گوشت و نان ساندویچ‌هایی که بی مهابا گاز می‌زنید و نوشابه‌های گازداری که سر می‌کشید شیرین هستند،سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌هایی که سفارش می‌دهید شور هستند و کچابی که با لذت به همبرگرتان اضافه می‌کنید حاوی سرکه و اسیدی است.با توسعه شهرنشینی و به تبع آن استفاده از غذاهای آماده،استرس و بیماری های اعصاب و روان رواج بسیاری یافته است.اعمال برخی تغییرات در رژیم غذایی طی پنجاه سال گذشته نقش مهمی در افزایش بیماریهای روانی داشته است.روشی که در حال حاضر برای تولید غذاها به کار می رود،تعادل موادمغذی مهم مورد مصرف را،به هم زده است.گرایش مردم به مصرف غذاهای حاوی قند و چربی بیشتر و اجتناب از مصرف مواد غذایی تازه منجر به افسردگی می شود.در حال حاضر درآغاز راه شناخت چگونگی تاثیر پذیری مغز به عنوان یک اندام،از مواد مغذی موجود در غذاها هستیم.توجه به مشکلات سلامت روان با تغییرات دررژیم غذایی گاهی اوقات درمقایسه با مصرف دارو یا مشاوره نتایج بهتری دارد.در مقابل چربی های اشباع شده که مصرف آنها افزایش یافته است و به مقدارزیاددر غذاهای آماده یافت می شوند،روند عملکرد مغز را کند می کنند.(تبیان)
بسیاری از افراد به دلیل بی پولی یا نا آشنایی با علم تغذیه هله و هوله می خورند.به عبارت دیگر حداکثر کالری رابا حداقل هزینه تامین می کنند.غذای ناکافی،غذایی است که درآن قند زیاد تصفیه شده،وجود دارد. (گروهی از مولفان،1378،36)
کالری های اضافی،با خوردن غذاهایی بی ارزش و هله هوله هایی مثل نوشابه های گازدار،چیپس، بیسکویت،آبنبات،شکلات،برگرها و ناگت مرغ به بدن رسانده می شود.حال این رژیم غذایی با ذهن انسان چه می کند؟این رژیم غذایی برای مغز مضر است.در کنار سایر عوامل یافت شده در جرم و جنایت اکنون می دانیم که بین رژیم غذایی نامطلوب وخشونت ورفتارهای ضد اجتماعی ارتباط وجود دارد.شما هر چه بیشتر مواد غذایی بی ارزش را بخورید،فضای کمتری رابرای آن دسته ازمواد غذایی باقی میگذارید که حاوی مواد شیمیایی مورد نیاز مغز هستند. (www.monbiot.com)
غذاها روی خلق انسان اثر دارند.سس ها و ادویه ها روی خلق و خوی شخصی اثر دارند.غذاهایی که دارای سس کم و تندی متوسط و یا کم باشند باعث می شوند که خورنده آن غذاها،دارای خلقی آرام،خوب و قابل توجه باشد،ولی برعکس اگر تندی غذا خیلی زیاد شود و درآن ادویه فراوان ریخته شود و طوری شودکه از خوردن آن ها انسان دردهان خود احساس سوزش شدیدو ناراحت کننده،ک
ند باعث می شود که مصرف کننده این غذا،دارای خلقی تند،بد برخورد،غیر قابل تحمل و ناراحت کننده شود.ملاحظه می کنید که چطور یک غذای ملایم یا تند می تواند وضع خلقی و رفتاری انسان را تغییر دهد. (فروزین،1378،77)
غذاهایی که شامل نمک‌ها،قندهای ساده(قندوشکر)،نوشابه‌های گازدار،غذاهای آماده وفرآوری شده نظیر سوسیس وکالباس‌ها،غذاهای کنسروی،چای پررنگ وشکلات هستند موجب افزایش استرس می‌شود.مواد غذایی وجود دارندکه باعث کاهش وجلوگیری ازاسترس می‌شود که شامل ویتامین‌هاواسیدهای چرب غیراشباع امگا3وامگا6هستند.خوراکی هامی توانندماراخوش اخلاق یابد اخلاق کنند.افرادی که شکلات،شیرینی،پفک وچیپس می خورند خیلی راحت تراز کوره در می روند.هرچه کارشناس های تغذیه می‌گویند این مواد غذایی مفید نیستند کسی قبول نمی کند.شاید اگر در دهانه معده نوشته بودند لعنت برپدرو مادر کسی که در این مکان آشغال بریزد مصرف این مواد کمتر می شد.اصولا به این نوع از خوراکی ها،خوراکی های بنجل و کم ارزش و به عبارتی آت و آشغال گفته می شود.
خوراکی‌هایی مثل کیک،چیپس،شکلات و شیرینی،قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و در نتیجه، بدن برای ورود این قندها به درون سلول یا ذخیره کردن آن‌ها،به طور ناگهانی هورمون انسولین ترشح می‌کند و تعادل طبیعی سیستم کنترل‌کننده قند خون به هم می‌خورد. (http://www.nojanserver.com)
مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک،چربی و شکر موجب بیماری های مختلف و افزایش کلسترول خون می شود.به علاوه افزودنی های رنگی،نگهدارنده ها وطعم دهنده های مصنوعی که در این گونه تنقلات وجود دارد می تواند مشکل آفرین باشد.هم چنین تنقلات کم ارزش موجب کاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین،ویتامین و مواد معدنی می گردد.چیپس،پفک،سوسیس وکالباس،نوشابه های گازدار و شیرینی و شکلات باعث اختلال در عملکرد بدن می شود.مصرف بی رویه نوشابه به خصوص همراه با غذا، علاوه بر سیری کاذب،جذب مواد مغذی مانند کلسیم را کاهش می دهد. (www.020.ir)
غذاهایی مانند انواع ساندویچ ها ،سوسیس و کالباس،پیتزاو تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه ،شکلات،پفک ومصرف چای همراه غذا باعث ایجاد کمبودآهن دربدن می شوند.هم چنین استرس با مصرف سوسیس و کالباس و نوشابه های کافئین دار افزایش می یابد. (سلامت نیوز)

مصرف نوشابه هاى گازداردر کشور،نزدیک به۱۵درصدرشد داشته است،در حالى که در طى این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات،تنها حدود یک دهم درصدرشد کرده است.سرانه مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندارد جهانى است.طبق آمار،۹۰درصد کودکان۲۴ ماهه تا ۱۲ساله کشورمان،روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کرده اند واز این رو ۲۵ درصداز کودکان ایرانى به نوعى با سوء تغذیه دست به گریبانند.
سوال مهم این است که پیامدهای مصرف هله هوله در بدن ما چه می باشند؟کاملا صحیح است که عادات خوردن ما در طول سی سال گذشته تغییر ناگهانی داشته است.ترکیبات وعده های غذایی به طور متوسط هزاران کیلومتر قبل ازاین که دربشقاب غذای ما قرار گیرند انتقال یافته اند.به سادگی می توان باورکرد که بعضی ویتامین ها در فرآوری از دست رفته اند.افزایش پرخاشگری،جنایت و رفتار ضد اجتماعی در جوامع،ناشی از تغییردررژیم غذایی ماست.طبق مطالعاتی که توسط استفان اسکونتالر،پروفسوربخش قضایی در دانشگاه ایالت کالیفرنیا در مورد رابطه ی بین غذا و رفتار به عمل آمد نشان داد که تعداد خشونت ها زمانی که غذاهای تازه به جای غذاهای کنسرو شده جایگزین شدند37 درصد افت کرد.او خلاصه ای از یافته های خود را بدین گونه ارائه کرد که داشتن یک رژیم غذایی نامناسب هم اکنون یک پیشگویی کننده بهتر از خشونت آینده،نسبت به رفتار خشونت آمیز گذشته است.
عادات خوردن بچه ها و افراد جوان با نگرانی های جدی همراه است.رژیم غذایی آن ها اکنون غنی از قند،چربی و کربوهیدرات است و از نظر میوه و سبزی جات دچار کمبود می باشند.با خوردن نوشابه و شیرینی در جشن تولد،بچه های شما صداهای خشونت آمیز بلند تری دارند.چرا؟این بدان علت است که سطوح قند خون بعد از خوردن شیرینی ناگهان بالا می رود که ابتدا انفجار انرژی را باعث می گردد،اما سپس قند خون افت کرده و شما راخسته و خواب آلود می کند.در تلاشی برای پیشگیری از کاهش قند خون،بدن شما آدرنالین تولید می کند که شما را خشمگین و بد اخلاق می سازد.(www.odewire.mht)
رژیم های غذایی مدرن تاثیر مهمی برشاخص خشونت و جنایت داشته اند.نگرانی گسترده ای در مورد خشونت وجنایت ودر مورد امنیت تامین غذایی،وجود دارد.این نگرانی ها توسط گزارشاتی از میزان ارتکاب جنایات بیشتر وآگاهی دادن نسبت به مواد افزودنی در غذاها،نمود یافته است. (http://www.ncahf.org)
امروزه با رشد بی رویه فست‌فودها سوال مهمی مطرح می‌شود که بهتر است به آن فکر کنید.این که آیا غذاهایی که فست‌فودها ارائه می‌دهند اعتیاد آورند؟آیا کالری‌هاو چربی‌های زیاد موجود در این مواد غذایی شما را به دام اعتیاد می‌کشاند؟باید بگوییم که بله،فست‌فودها مثل مواد مخدر اعتیادآور هستند.پژوهش‌های اخیر نشان داده چربی،نمک و قندهای زیادی که در این غذاهای نسبتاً ارزان وجود دارد اثری همانند مواد مخدر در مغز ایجاد می‌کنند.امروزه تمام محققان به مسئله‌ی فست‌فودها و اثرات اعتیادآور آن‌ها،توجه خاصی معطوف داشته‌اند.زمانی که عکس غذاهای مورد علاقه‌ی شرکت کننده‌ها نشان داده شد،مغزشان شروع به ترشح میزان زیادی هورمون کرد.حالتی شبیه به این پدیده درسر معتادین به کوکائین زمانی که عکس پودر سفید می‌بینند نیز اتفاق می‌افتد.در پژوهش‌های اخیر،محققان به موش‌های آزمایشگاهی سوسیس،کالباس و شکلات خوراندند و ملاحظه کردند رفتارهای فیزیولوژی وروانی این موش‌ها شبیه موش‌هایی است که به مورفین اعتیاد دارند.علاوه بر این زمانی که اعتیاد به این قبیل مواد غذایی شکل می‌گیرد هیچ مانعی نمی‌تواند موش‌هارا از رسیدن به مواد مخدر خود(فست‌فودها)منصرف کند.محققان می‌گویند دلایل قابل قبولی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای سرشاراز قند،چربی ونمک می‌تواند فعل و انفعالات شیمیایی در مغز ایجاد کند که شبیه به عملکرد مواد مخدری مثل کوکائین و هروئین است. (تبیان)

دانلود پایان نامه
اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوندبرای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت  40y.ir  مراجعه نمایید.
رشته حقوق همه گرایش ها : عمومی ، جزا و جرم شناسی ، بین الملل،خصوصی…

در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند

پژوهشگران آمریکایی با اطلاع ازاین پدیده توانسته اند برای تعدیل تغذیه بعضی از خانه های بزهکاران جوان،برنامه ای را اجرا کنند.در این برنامه قند سریع الهضم به میزان قابل توجهی تقلیل یافته و به جای نوشابه های گازدار و تنقلات حاوی قند زیاد،آب میوه،میوه ی تازه و سالاد توام با پنیر تجویز کرده اند.
از آن زمان به بعد،پژوهشگران مشاهده کردند که حد متوسط عملیات ضد اجتماعی،تا میزان

Author: 90

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *