بیتومن:

همه‌ ما حداقل یکبار در زندگی‌مان قیر خمیری شکل یا همان بیتومین را که در خیابان برای آسفالت کردن یا در نزدیکی فصل سرما برای ایزوگام کردن سقف استفاده می‌شود را دیده‎ایم. در این متن همراه ما باشید تا تمام آنچه را درخصوص Bitumen باید بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم تا به نقش صادرات و فروش بیتومن در ایران آشنا شوید.

بیتومن چیست؟

قیر یا بیتومن و یا بیتومین (Bitumen) در فارسی با عنوان قطران ذغال سنگ شناخته می‌شود. مهم است بدانیم که این محصول پرکاربرد و اساسی در زندگی ما از کجا آمده و چگونه ساخته شده است؟ آشنایی با انواع بیتومن و مشخصات آن به همراه کاربردهای خاص و متفاوتش، این امکان را فراهم می‌کند تا به استفاده‌ بهینه از آن کمک شود.

تاریخچه بیتومین

جالب است بدانید که بیتومن، پدیده‌ نوینی نیست و حتی در زمان سومری‌ها و آشوری‌ها نیز به عنوان عایق کشتی‌ها کاربرد داشته است. در مصر باستان نیز از قیر برای مومیایی کردن اجساد استفاده می‌شد و همچنین در مجسمه‌های یونان، آثاری از این سیاه ارزشمند دیده می‌شود.
در ایران باستان، قیر نقش چشمگیری در آثار دوران هخامنشی داشته و در ظروف، مصالح و بناها ردی از آن دیده شده است. اما بیتومین مدرن از سال 1917 برای راه‌سازی به‌کار برده شد و به مرور با پیشرفت تکنولوژی، پرکاربردتر و آسان‌تر از قبل در دسترس قرار گرفت. امروزه از قیر، بیشتر برای راه‌سازی و همچنین برای عایق‌کاری استفاده می‌شود.

مشخصات بیتومین

Bitumen به عنوان یکی از مشتقات نفت، هیدروکربن متراکم و چسبناکی است که در برابر آب، غیرقابل نفوذ بوده و ماده‌ مناسبی برای عایق‌کاری باشد. این ماده، بیشتر مواقع در پالایشگاه‌ها تولید می‌شود و سیاه ‌رنگ و گاها قهوه‌ای تیره است.